over Heleen van Heuvelhome.htmlhttps://www.facebook.com/fijnekunst.nl/shapeimage_1_link_0
 
 

Na Het behalen van mijn diploma Illustratie 2e fase aan de Kon. Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag heb ik  met een illustratie de ‘Philips Award’ gewonnen, de prijs was een beurs voor een studie van een jaar aan een academie naar keuze in Europa, mijn keus viel op Londen. Het werd een fantastisch jaar in een heel inspirerende omgeving. Terug In Nederland ging ik als vanzelf als Illustrator aan de slag.  Ik heb vijf jaar

part time als illustrator/vormgever gewerkt op de afdeling visuele vormgeving van het Rijksinstituut voor Kust en Zee van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dat was een leerzame omgeving, ik heb daar geleerd om digitale illustraties te maken. Momenteel schilder ik veel minder en ben ik voornamelijk werkzaam als communicatiemedewerkster, ontwerpster en webbeheerster bij Ella verloskundigen in Den Haag.

 

Opleiding:

Hogeschool Rotterdam en omstreken:

Lerarenopleiding tekenen 2e graads


Kon. Academie van Beeldende Kunsten Den Haag:

Illustratie 2e fase


Central Saint Martins College of Art and Design Londen:

post graduate course Illustration


Wapenfeit:

1e prijs ‘Philips Award’ 1993,

internationale kunstprijsvraag.


Over het ontstaan van fijne kunst

Ik heb als vrijwilliger piepschuim hondjes gemaakt voor de webshop van proefdiervrij, ze zijn daar niet meer te koop maar het is een leuk fimpje en de hondjes zijn nog wel bij mij te koop!